Information från Miljödiplomeringen och odlarglädje

Hej alla medlemmar i Skrubba,

  • Minimera användningen av ändliga resurser
  • Minimera spridningen av miljöskadliga ämnen
  • Skapa en god livsmiljö

Förra året 2016 gjorde ni medlemmar en riktigt fin uppslutning till vårt första år till Miljödiplomering. Många intressanta samtal hade vi om källsortering och kompostering!
En härlig release-fest med många deltagande barn och medlemmar, lyckönskningar från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, tipspromenad, tårta mm. inledde vår Miljödiplomering!
Vår Barometer om Kompostering på anslagstavlan blev en riktig succé, redan har hälften av oss medlemmar markerat för kompostering! Gör det du också!

Nu nalkas våren, snart…snart och vi tar nya tag, vi fortsätter med Kompost-Barometern på anslagstavlan, erfarenhetsutbyte om jord, gödsling, kompostering, byggvård och miljömärkning.

Odlarglädjes sommarprogram 2017
Gökotta, Byggnadsvård, Frö och Plant-byte, Tävling, Äppel-mustning

 

Information om bortforsling av skräp under sommarsäsongen 2017.

Många av oss behöver hjälp med att få bort skräp och skrot som vi har på tomten eller i källaren. Nu ska vi göra ett försök med hjälp av bygg-säckar. Källsortering gäller i säckarna och under maj månad maj sänder vi ut en enkät om vilka säckar vi ska inhandla för bortforsling av vårt skräp. Rätt säck för olika slags sopor! Hämtning blir en vardagskväll månadsskiftet juni/juli.

Vi kommer att ha en speciell hämtning av matavfall i ett separat kärl vid källsorteringen, vi ska inte slänga våra matrester i samma kärl som hushållssoporna.

Hämtning startar i samband med ordinarie tömning av hushållssopor Hämtningen är avgiftsfri, vi kan minska kärlen vid uthusen och
Sänka våra utgifter för sophanteringen Stockholm Stad satsar på en hållbar miljö och matavfallet går till biogas, som blir drivmedel för bilar och bussar här i Stockholm.

mer information om dag och tid
kommer på hemsidan, anslagstavlor osv.
Varma Vårhälsningar
Skrubba Miljödiplomering och Odlarglädje
Cathrine, Gärd, Gunilla, Sigvard, Sonja, Nina

Hej alla medlemmar i Skrubba (Länk till dokument)

 

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter