Information från Koloniträdgårdsförbundet

Digital trädgårdsmässa – Alla Sveriges kolonister är välkomna

Den 25-28 mars äger den digitala mässan Nordiska Trädgårdar rum och Koloniträdgårdsförbundet är förstås med. Gå in på www.nordiskatradgardare.se och hälsa på oss i vår monter. Medan du tar en fika kan du lyssna, lära och prata odling med experter och andra odlingsentusiaster inklusive en rad kolonister som berättar som sina spännande intressen och projekt.

Johannes Wätterbäck, Henrik Bodin och Eva Rönnblom med flera från tidningen Koloniträdgården kommer att dela med sig av sin kunskap.

Du kan diskutera hur vi ska får fram fler koloniområden med förbundets ordförande Örjan Sjödin, prata växtskydd och miljödiplomering med vår trädgårdsrådgivare Ulf Nilsson och snacka med våra experter på föreningsfrågor Helena Westerling och Pierre Gräff.

Mer info finns i Koloniträdgården nr 1 i början av mars.

AKTUELLT OM STUDIEVERKSAMHETEN.

Under våren är hittills 3 digitala föreläsningar inplanerade. De är kostnadsfria för alla medlemmar, och först ut är Lena Israelsson med ”Växelodling” 31 mars. Därefter kommer Maria Svennbecks föreläsning om ”Permakultur” 7 april och så Lise-Lotte Björkmans ”Växtskydd” den 28 april.

Digital föreläsning om växelodling

Onsdagen den 31 mars föreläser Lena Israelsson digitalt om växelodling. Om hur man skiftar grödorna för att undvika växtbundna skadedjur och sjukdomar. Och om vikten av att inte utarmar jorden, utan istället förbättra den genom gröngödsling och andra gödslingstyper. Lena, prisbelönt författare och kolonist, har bl.a. skrivit standardverket ”Handbok för köksträdgården”. Läs mer på odlamat.com.

Föreläsningen anordnas i samarbete med Studiefrämjandet och är kostnadsfri för medlemmar i våra medlemsföreningar.

ANMÄLAN görs till utbildning@sthlmkoloni.se senast 24 mars. Ange både ditt eget och föreningens namn. Därefter får du länken till denna föreläsning.

Digital föreläsning om permakultur onsdag 7 april kl 18-20

Maria Svennbeck föreläser om hur man med ekologiskt hållbar odling – samplantering, täckodling, jordkunskap m.m. – värnar om jorden, resurserna, naturliga ekosystem och kretslopp.

Maria är trädgårdsmästare, diplomerad permakulturdesigner och lärare. Läs mer på holisticgardening.se .

Föreläsningen anordnas i samarbete med Studiefrämjandet och är kostnadsfri för våra medlemmar.

ANMÄL dig till utbildning@sthlmkoloni.se senast 31 mars. Ange både ditt eget och föreningens namn. Då får du först en bekräftelse, och därefter länken till denna föreläsning. 

Föreläsningen om växtskydd den 28 april.

Detaljinformationen om den kommer.