Vi hade så´n tur med vädret!

Med hjälp av Britta Gussander skulle vi ”väcka min trädgård”.

Vi var ca 20 medlemmar som kom till den sovande trädgården och vi hade en inspirerande och intressant föreläsning om vårens arbete i trädgården. Vi hörde om klippning av lavendel, borstning av frukträd och kräfta på träden, snigelstopp med järnsulfat, att få liv i komposten och mycket mer!

All deltagare bidrog med kunskap och erfarenhet till den lärorika föreläsningen. Intresse finns även för att börja titta på hur man miljödiplomerar våra koloniträdgårdar, så under sommaren kan vi fortsätta med den frågan.

Vi fick en härlig kaffestund och kom överens om att ha flera gemensamma aktiviteter under säsongen, alla deltagare fick en rosenböna-böna och ett solrosfrö, vi sprider härmed sommarens utmaning till alla medlemmar i Skrubba.

Det var en härlig eftermiddag med intresserade och kunniga medlemmar i den slumrande trädgården!

Våga säsongen utmaning!
Vem får högsta solrosen i sommar! (en del av er vet vad priset är)!

Se härliga foton på deltagare från 4 maj.

Vem vördar daggmasken, Odlaren djupt under gräsen i jordens mull. Han håller jorden i förvandling. Han arbetar helt fylld av mull, Stum av mull och blind. Han är den undre, den nedre bonden där åkrarna klädas till skörd. Vem vördar honom, Den djupe, den lugne odlaren, Den evige grå lille bonden i jordens mull Harry Martinsson, Passad(1945)